söndag 19 maj 2013

Baby shower

Idag hade jag (med hjälp av mamma) fixat en baby shower för syrran. Till en början hade jag ingen aning om hur jag skulle styra upp det, men det blev rätt bra!

Jag och mamma förberedde hela lördagen och söndag förmiddag. Det gjordes cupcakes i olika sorter och ett väggpynt (eller vad vi nu ska kalla det). De olika smakerna på frostingen var choklad, vanilj, arrak och citron.
När gästerna kom fick de lite alkoholfri bål. Bålen innehöll Schweppes Lime & Pear, äppeldryck av ciderkaraktär, limejuice, limeklyftor och äppelklyftor. Kan verkligen rekommendera den! Den blir lite syrligare än vad vanlig bål gjord bara på läsk brukar bli.

Sen satte vi igång med lekarna. Det blev först en gissningslek där alla skulle gissa datum då barnet föds, barnets födelsevikt och längd och omkretsen på syrrans mage. Brorsans sambo gissade närmast på omkretsen (bara 1 cm ifrån), och det andra får vi vänta och se vem som var närmast!

Lek nummer två blev Gissa bajset. Det går ut på att man innan har smält och kletat ut tre sorters choklad i tre olika blöjor och sen ska deltagarna gissa vad det är för choklad i vilken blöja. Är man modig kan man smaka ;) Vi använde Marabou Jordgubb, Marabou Schweizernöt och Marabou mjölkchoklad. Ingen gissade rätt! Det var däremot många som trodde att Marabou Jordgubb var Frukt och mandel, vilket inte var så långt ifrån!


Sista leken blev Sätta nappen på bäbis. Det är precis som det låter en variant på leken där man ska sätta knorren på grisen. De flesta var ganska bra ;)


Efter lekarna blev det fika. Cupcakes och så lite nyttiga grejer som blomkål, morot och gurka som man fick doppa i gräddfil. Mums! Syrran fick samtidigt öppna lite paket som hon blev jätteglad över.En väldigt trevlig eftermiddag blev det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar